Martinus – verdenslærer og verdensfornyer

Martinus som verdenslærer og verdensfornyer.

Verdenslærer Martinus og den ny verdensmoral

Min personlige overbevisning er, at Martinus er den nye verdenslærer. Mange teosoffer ventede, at Krishnamurti skulle vise sig at være den nye verdenslærer.

I forbindelse med sin foredragsvirksomhed og arbejdet inden for rammerne af Martinus Institut, Mariendalsvej 96, 2000 Frederiksberg, og Martinus Center, Klintvej 69, Klint, 4500 Nykøbing Sj., hørte Martinus ofte spørgsmålet: Hvad er det egentlig, I arbejder med? – I et foredrag i juni 1975 svarede han meget kort og klart: “I realiteten er facittet det, at det er en verdensmoral. Ja, det er selve verdensmoralen”. (Kosmos nr. 7/2004).

Dum la pasko en marto 1921 Martinus travivis tion kion li mem nomis “la granda naskiĝo”, per kiu li ekhavis “kosman konscion”. Tiu naskiĝo aŭ iniciĝo, kiu daŭris kelkajn tagojn, verŝajne ne havus tre gravan signifon, se ĝi ne movus Martinus-on en novan konsci-staton kun daŭraj intuiciaj aŭ kosmaj perceptokapabloj.
Martinus (1890-1981), Martinus Institut, www.martinus.dk

Verdenslærer og verdensmoral

Martinus arbejdede således med selve verdensmoralen, der er baseret på den absolutte sandhed og den absolutte alkærlighed. Rent akademisk eller filosofisk set kan det være meget interessant at studere Martinus Åndsvidenskab, for den giver nye og hidtil ukendte løsninger på mange erkendelsesteoretiske og filosofiske problemer; men hans arbejde havde også et helt anderledes praktisk sigte, nemlig at bidrage til skabelsen af en ny verdenskultur baseret på en ny verdensmoral.

Martinus’ arbejde havde således et globalt sigte, og han fremstår på denne baggrund som en verdensgenløser, en verdensfornyer eller en verdenslærer. I de forskellige hellige skrifter inden for hinduisme, buddhisme, islam, jødedom, kristendom og andre religioner, kan man læse flere profetier om en stor verdenslærers komme eller genkomst.

Falske verdenslærere eller falske profeter i de sidste tider

I forbindelse med sin genkomst i de sidste tider forklarede Kristus, at der ville komme mange falske profeter. Nogle af disse ville endog udgive sig for at være selve Kristus.

Kristus advarer: “Dersom nogen da siger til jer: Se, her er Kristus eller dér, da skulle I ikke tro det, thi falske kristus’er og falske profeter skulle fremstå og gøre store tegn og undergerninger, så at også de udvalgte skulle blive forførte, om det var muligt. – Se, jeg har sagt jer det forud. Derfor om de siger til jer: Se, han er i ørkenen, da gå ikke derud; Se, han er i kamrene, da tro det ikke, thi ligesom lynet går fra østen og lyser indtil vesten, således skal menneskesønnens tilkommelse være.” (Matt. 24,23-27).

Kristus advarer: “Ser til, at ingen forfører jer. Mange skulle på mit navn komme og sige: Det er mig, og de skulle forføre mange”. (Mark. 13,5-6).

Det store spørgsmål er da, hvordan en verdensfrelser eller verdenslærer vil komme ind på verdensscenen i vore moderne tider, og hvordan man sikkert kan afgøre, om man står over for den rigtige verdenslærer eller en falsk profet.

Bogen er både lærerig og underholdende læsning under overskrifter som f.eks.: Martinus får kosmisk bevidsthed, Krishnamurti som verdenslærer, Profetier om den danske verdenslærer, Pyramidens hemmelighed, Jordkloden – et levende væsen, Verdensstaten, Verdenssproget esperanto, Kærlighed til dyrene, Sygdom og helbredelse, Kristusmoralen, Kan evigheden forstås? og Kristi genkomst. Bogen viser konturerne af en ny kultur baseret på en ny verdensmoral og henvender sig til alle, der interesserer sig for politik, videnskab, filosofi, miljø, sundhed og fred. Bogen kan også læses som introduktion til hele Martinus’ livsværk Det Tredje Testamente.
Forside til Ole Therkelsens bog “Martinus og den ny verdensmoral”. 2. udgave, Scientia Intuitiva, 2016. www.martinusshop.dk

Martinus og den ny verdensmoral

Min bog “Martinus og den ny verdensmoral” besvarer ovenstående spørgsmål. Denne bog er udgivet på 7 forskellige sprog: Dansk, svensk, engelsk, tysk, russisk, spansk og Esperanto. Se evt. www.martinusshop.dk

 1. Kapitel Martinus får kosmisk bevidsthed
 2. Kapitel Krishnamurti som verdenslærer
 3. Kapitel Profetier om den danske verdenslærer
 4. Kapitel Pyramidens hemmelighed
 5. Kapitel Jordkloden – et levende væsen
 6. Kapitel Verdensstaten
 7. Kapitel Verdenssproget esperanto
 8. Kapitel Kærlighed til dyrene
 9. Kapitel Sygdom og helbredelse
 10. Kapitel Balsamering i den ny verdenskultur
 11. Kapitel Kristusmoralen
 12. Kapitel At forstå evigheden – 0X – analysens begyndelse
 13. Kapitel Værket – Det Tredje Testamente
 14. Kapitel Kristi Genkomst
 15. Kapitel Et uomgængeligt studium

Ole Therkelsen, f. 1948, taler og skriver på grundlag af sit livslange engagement i Martinus Kosmologi, har holdt ca. 2.000 foredrag om åndsvidenskaben eller kosmologien i femten lande på seks forskellige sprog, hvoraf flere kan høres på www.oletherkelsen.dk.

Mine to bøger:

 1. Martinus, Darwin og intelligent design (2007)
 2. Martinus og den nye verdensmoral (2009)

Mine to CD-er:

 1. Kosmiske lektioner   (2006) 50 foredrag i MP3
 2. FOREDRAG i 2013 (2014) 48 foredrag i MP3

kan købes i

www.martinusshop.dk

www.oletherkelsen.info

www.varldsbild.se

www.amazon.com/author/ole.therkelsen

 

www.oletherkelsen.info

www.varldsbild.se

www.scientia-intuitiva.dk

www.martinus.dk

www.shop.martinus.dk

www.amazon.com